Symbiosenetværk

Når miljø og bundlinje bliver til win-win

Symbiosenetværket Holbæk samarbejder om miljø og bundlinje i symbioseprojekter. Det betyder bedre miljø og bedre økonomi for virksomheder og kommune.

I Holbæk Erhvervsforum samarbejder vi med virksomheder, Forsyning og Holbæk Kommune om at øge opmærksomheden på mulighederne for symbiosesamarbejder, hvor den ene virksomheds affald/reststrøm bliver den anden virksomheds råvare. Se videoen og hør om baggrund og ideerne omkring yderligere symbiosesamarbejder i Holbæk


For netop at understøtte den bæredygtige omstilling hos lokale virksomheder
udarbejder vi artikler om medlemsvirksomheder, der arbejder med bæredygtighed og grøn omstilling.

 

Bæredygtig omstilling i medlemsvirksomheder – find inspiration

Ikke alle virksomheder er i gang med bæredygtig omstilling, og det kan være svært at få taget det første skridt. For hvor skal man begynde? Hvad siger kunderne? – og er der i det hele taget økonomi i det?

Her kan det være rart med nogle konkrete eksempler fra forskellige virksomheder. Hvordan er de kommet i gang, hvad har de gjort og hvilke udfordringer har de mødt undervejs? Derfor samler vi en række cases fra lokale medlemsvirksomheder. Formålet er at inspirere andre lokale virksomheder til også at komme i gang med bæredygtig omstilling og FN’s Verdensmål. Det er store såvel som små virksomheder og fra vidt forskellige brancher.

Kontakt Niels

Om artiklerne

Artiklerne er udarbejdet i samarbejde med Anette Kalle Larsen fra Bureau P. Hvis din virksomhed er medlem af Holbæk Erhvervsforum og arbejder med bæredygtig omstilling, så vil vi meget gerne høre fra dig. For måske kan du også inspirere andre her på denne side. Kontakt Niels Nielsen på niels@heforum.dk

Gør det I er bedst til - så sørger vi for data til jeres klimaregnskab!

Vores kunder skal bare blive ved med at bygge. Det er jo det, de er bedst til og det, de helst vil. Så kommer vi med værktøjet til den nødvendige dokumentation af mere bæredygtighed og CO2-aftryk fra deres byggematerialer. Det er budskabet fra Kent Fonseca, National Projektleder, Bæredygtighed hos STARK Danmark, og Thomas Stoltz, direktør hos STARK Holbæk.

Her kan alle sætte sig bag rattet!

Elbusser fylder helt naturligt meget i den grønne omstilling hos DitoBus. Men uden dygtige chauffører til at køre de nye elbusser og glade medarbejdere til at sørge for al logistikken omkring busdriften, så ville de blive en dyr investering for virksomheden. Det ved de hos DitoBus, som gennem årene har skabt en virksomhedsånd med fokus på ordentlighed, arbejdsglæde og sammenhold. Og den del af virksomheden er mindst lige så vigtig for den bæredygtige omstilling, som elbusserne er.

Bæredygtig omstilling i B2Bauctions

Bæredygtig omstilling - solceller på taget & orden i penalhuset B2B Auctions er en auktionsvirksomhed, hvor overskudsvarer bliver genbrugt, idet de får nyt liv hos nye ejere. Gennemsigtighed, ordentlighed, ansvar og etik er centrale værdier i virksomhedens daglige virke. Desuden har solceller og varmepumper gjort dem uafhængige af gas – og samtidig skabt en signifikant besparelse på virksomhedens CO2-aftryk.

Bæredygtig omstilling – jeg kalder det for rettidig omhu!

I Stenlille Grusgrav er bæredygtig omstilling lig med bedre bundlinje, en stor mængde digesvaler, en fredet tudse og en stigende mængde genbrugsmaterialer. De produktudvikler løbende så gamle byggematerialer og overskudsjord bliver til nye og mere bæredygtige produkter..

Slægtsgården Danmark – vores fælles ansvar

Fors A/S’ kerneopgave er at sikre høj forsyningssikkerhed til alle kunder. Dette er stadig en central opgave, men det skal gøres ordentligt, så naturen, luften og vandet omkring os forbliver ren. Derfor er mere bæredygtighed nu en lige så stor kerneopgave ...

Urejst mad & bæredygtighed på godset

Succesen bag den bæredygtige omstilling på Kragerup Gods skyldes i høj grad mod, risikovillighed og en lyst til at gå nye veje. Det hele startede egentlig med seks store vindmøller, som har gjort Kragerup til Danmarks første CO2-neutrale gods & hotel ...

Mesterflyt - Klimavenlige flytninger

Victor Helgogaard vil ikke kun flytte ting og sager. Han vil også flytte grænsen for, hvor bæredygtigt et flyttefirma kan være. For Mesterflyt arbejder ansvarligt med grøn omstilling og FN’s Verdensmål for at reducere egne CO2-udledninger ...

Det siger vores medlemmer

Meget tilfredse!

Vi fik nogle gode bud på lokale rådgivere fra Erhvervsforum, da vi havde brug for sparring i en bygge-/godkendelsessag. Vi valgte en af rådgiverne og han ved lige, hvordan vi skal gribe det an.  Så vi er meget tilfredse med henvisningerne
Bettina Bresnov
Bromølle Kro

Udbudsservice

”Jeg har længe været koblet på Erhvervsforums udbudsservice – blot for at følge lidt med i rådgivermarkedet – men pludselig sendte Niels mig et udbud, der var spot on på mine ydelser"
Kenneth Ziersen
Energi Made Right ApS

Godt samarbejde!

”I gør det rigtig godt, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer.”
Lene Kildegaard
Partner, godkendt revisor Revisorgården

Gode initiativer og altid positive

"Jeg har været medlem siden 2015 og altid mødt gode initiativer og positiv vilje blandt Erhvervsforums medarbejdere til at gøre en forskel for os i B&A (for at fremme samarbejdet mellem virksomhederne og skabe gode kontakter til Holbæk Kommune) Jeg kan kun anbefale andre at være med i netværket."
John Madsen
Odsherred Maleren

I skubber på!

"Hvor er det bare en fornøjelse og ekstremt værdifuldt at deltage i jeres arrangementer. Hvor må det også være givende for jer, at være med til at skubbe gang i erhvervslivet og hjælpe iværksættere i gang!"
Rikke Rye
Krarup & Rye

Et værdiskabende medlemskab

MerkurNord har siden vores etablering i 2015 været stolte og aktive medlemmer af Holbæk Erhvervforum. Vi har fundet netværket, rådgivningen og særligt arrangementerne meget værdifulde igennem årene, og jeg vil helt klart anbefale enhver virksomhed - uanset størrelse - et medlemskab!
Daniel Hassing
CEO & Partner, MerkurNord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyheder og informationer fra Holbæk Erhvervsforum.
© 2024 Holbæk Erhvervsforum | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram