Spring til indhold

Samarbejd med skoler

Gør en forskel - Samarbejd med skoler il du og din virksomhed være med til at skabe mere praksisfaglighed på skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen, så har du nu chancen for at være med. Gå ikke glip af den gode mulighed for at vise din virksomhed og din branche frem for skoleelever på grundskolerne, elever på ungdomsuddannelserne eller for vores studerende på de videregående uddannelser, placeret i Holbæk kommune.

GØR EN FORSKEL!

-Samarbejd med skolerne i kommunen

Kære medlemmer og virksomheder i Holbæk Kommune

Vil du og din virksomhed være med til at skabe mere praksisfaglighed på skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen, så har du nu chancen for at være med. Gå ikke glip af den gode mulighed for at vise din virksomhed og din branche frem for skoleelever på grundskolerne, elever på ungdomsuddannelserne eller for vores studerende på de videregående uddannelser, placeret i Holbæk kommune.

Hvordan kan du samarbejde?
Der er mange måder at samarbejde på. Der tilstræbes, at alle samarbejdsformer kombineres med skolernes uddannelsesmål for de enkelte fag. Nogle af de mest gængse samarbejdsformer finder du nedenfor, men har du idéer til andre modeller for samarbejde, er der god mulighed for at indgå i dialog med den respektive skole eller uddannelsesinstitution.

Besøg i din virksomhed
Du kan invitere en skoleklasse på besøg i din virksomhed, hvor du fortæller om virksomheden og din branche. Et sådan besøg kombinerer lærerne med opgaver, som tager udgangspunkt i nogle af de uddannelsesmål, der er i de forskellige årganges skolefag.

Besøg på skolerne
Du kan også besøge skolerne og fortælle om din virksomhed og branche. Disse besøg vil også blive kombineret med materiale, som er med til at øge praksisfagligheden ift. uddannelsesmål – og den del står lærerne for.

Ved opgaver på skolerne
En tredje mulighed for at påvirke praksisfagligheden på uddannelserne er, når man som virksomhed skal løse en opgave på en skole. Her vil det være yderst interessant, hvis du i samme forbindelse vil afsætte ½ time til at fortælle om den reparation, udskiftning, installation eller lign., som du skal i gang med på skolen. Så en skoleklasse får et hurtigt indblik i opgaven, og de færdigheder der forudsættes for at løse den.

Du gør en forskel for børn, unge og samfundet
Ved at tage aktivt del i arbejdet mellem virksomheder og skoler, er du med til at gøre en stor forskel for børn, unge og hele vores samfund. For børn og unge vil det være den praktiske tilgang til den teori de lærer på skolen og som vil give dem et helt nyt forståelsesgrundlag.

Samtidig – og ikke mindst, kan kontakt med nye brancher føre til, at børn og unge får et mere nuanceret grundlag at træffe deres uddannelses- og karrierebeslutninger på. Dette vil helt sikkert være til gavn for vores samfund på sigt, og måske handler det om din næste medarbejder.

Praktiske oplysninger
Et besøg af eller hos, en klasse vil omfatte 20-30 personer. Varigheden vil typisk være af 1-2 timer og skal helst foregå i tidsrummet kl. 9:00-13:00 på hverdage. Alle brancher er interessante og velkomne.   

Vil du være med til at gøre en forskel for elever og studerende i Holbæk Kommune, så giv os din tilkendegive i tilmeldingsmodulet nedenfor:

Tilmelding

Med din tilmelding giver du samtykke til at dine tilmeldingsdata gemmes og anvendes til deltagerliste m.m., der kan deles med andre deltagere og Erhvervshus Sjælland i et fælles CRM-system.

 Feedback

Sidst opdateret

21.11.2019

Ansvarlig redaktør

Lena Green

Kontakt

Caspar Christensen
Erhvervskonsulent
Telefon: 40 21 27 27
Mail: caspar@heforum.dk