Spring til indhold

Tilslut din virksomhed til skattefrit gavekort

Som følge af nedlukningerne i forbindelse med Covid-19 har Folketinget vedtaget, at arbejdsgivere i 2021 kan øge gavebudgettet pr. medarbejder skattefrit med kr. 1.200,-, hvis gaven eller gavekortet anvendes til kultur-, turisme- og oplevelsesvirksomheder, som fx restauranter, hotelophold, caféer, museer, teatre, biografer m.m.
Skattefrit gavekort til oplevelser i Holbæk Kommune

Hvis du er registreret med en virksomhed i Holbæk kommune, som kan være omfattet af den nye lov om mulighed for tilslutning til indløsningsaftalen af det skattefrie gavekort – for nuværende en ordning, der løber til og med 31. december 2021 - håber vi du vil være med på ordningen.

Kortet er gyldigt til og med 31. december 2023. Pga. skattefritagelsen kan gavekortet ikke veksles til kontanter.

 

Det skattefrie gavekort kan anvendes i din virksomhed såfremt du tilbyder:

  • Hotelydelser:
    • Ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller, feriecentre, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er også omfattet.
  • Restaurationsydelser:
    • Ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende.
  • Forlystelser:
    • Forlystelsesparker, sportslige arrangementer, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver og lignende. Biografer er også omfattet.
  • Pakkerejser er omfattet, hvor hovedaktiviteten er hotel-/restaurationsydelser eller forlystelser.

 

Gavekortet kan også anvendes som betaling for spise- og drikkevarer, der kan tages med hjem til nydelse, dvs. såkaldt to-go, så længe udbyderen også udbyder en eller flere af de ovennævnte omfattede ydelser. Det gælder også, hvis et gavekort til f.eks. en forlystelsespark eller et museum også kan bruges i forlystelsesparkens eller museets gavebutik eller café, så længe udbyderen primært udbyder de ovenfor nævnte omfattede ydelser. Det samme gør sig endvidere gældende for et gavekort til et hotel, der også kan anvendes til f.eks. adgang til fitnessfaciliteter eller spa-behandlinger.

Gavekortet kan ikke anvendes som betaling for spise- og drikkevarer fra to-go eller take-out steder, der ikke er indrettet til siddende gæster, og hvor hovedparten af omsætningen ikke stammer fra de siddende gæster.

(Bemærk: Det er indløsningsvirksomhedens ansvar, at den kun modtager skattefrie gavekort som betaling for ydelser, der er omfattet af den vedtagne lov)

 

Lever din virksomhed op til kriterierne, og er du indehaver af en dankortterminal med Nets-opkobling til modtagelse af elektroniske kort, så koster det et gebyr på kr. 2.250,- + moms at tilslutte sin virksomhed gavekortet for hele perioden.

Når din virksomhed er tilsluttet aftalen, vil den fremgå her på siden og markedsføres, så kortindehavere kan se, hvor gavekortet kan anvendes. 

Vi forventer stort salg af skattefrie gavekort. Holbæk Kommune giver i år deres medarbejdere en skattefri gave på kr. 900,-, og flere virksomheder har vist stor interesse. For at skabe opmærksomhed om gavekortet, sender vi salgsmateriale til alle arbejdsgivere - private som offentlige. Vi håber på din tilslutning til det skattefrie gavekort.

 

Hvis du vil tilslutte din virksomhed

 

1/ Klik på Indløsningsaftale skattefrit gavekort

2/ Print og udfyld formularen

3/ Underskriv

4/ Indscan den og send den til skattefritgavekort@heforum.dk

 ** Du vil efter vores modtagelse af formularen få tilsendt en opkrævning på tilslutningsgebyret og når din betaling er registreret vil din virksomhed fremgå af nedenstående oversigt.

Se på dette link, hvor kortet kan indløses (Listen opdateres løbende, når indløsningsvirksomheder tilsluttes)Feedback

Sidst opdateret

11.06.2021

Ansvarlig redaktør

Lena Green

Kontakter for skattefrit gavekort

Erhvervssekretær:

Lena Green

Telefon: 30 66 14 10

mail: skattefritgavekort@heforum.dk

eller

Erhvervskonsulenterne:

Bodil Islann
Telefon: 26 39 79 69
Mail: bodil@heforum.dk

Niels Nielsen
Telefon: 30 66 14 11
Mail: niels@heforum.dk

Caspar Christensen
Telefon: 40 21 27 27
Mail: caspar@heforum.dk