Skattefrit gavekort

Skattefrit gavekort til oplevelser i Holbæk Kommune

Kære arbejdsgivere - private som offentlige. Som følge af nedlukningerne i forbindelse med Covid-19 vedtog Folketinget, at arbejdsgivere i 2021 kunne øge gavebudgettet pr. medarbejder skattefrit med kr. 1.200,-, hvis gaven eller gavekortet anvendes til kultur-, turisme- og oplevelsesvirksomheder, som fx restauranter, hotelophold, caféer, museer, teatre, biografer m.m.

Holbæk Erhvervsforum kan ikke længere tilbyde købe af de skattefrie gavekort til deres medarbejdere, MEN de gavekort, der blev købt i 2021 kan stadig bruges i kultur-, turisme- og oplevelsesvirksomheder, som fx restauranter, hotelophold, caféer, museer, teatre, biografer m.m.

Hvordan kan du bruge skattefrit gavekort til oplevelser:

Reglerne gælder kun for gavekort, der kan anvendes til betaling for en eller flere af følgende specifikke ydelser:

 • Køb af mad og drikke. Det vil sige gavekort til fx restauranter og caféer.
 • Køb af overnatning. Altså gavekort til fx hoteller, kroer, feriecentre, campingpladser og sommerhusbureauer.
 • Køb af oplevelser. Det omfatter fx gavekort til forlystelsesparker, teatre, koncertsteder, musikfestivaler, biografer, museer, cirkus, zoologiske haver samt sportsarrangementer af enhver art, herunder fodbold- og håndboldkampe.
 • Køb af pakkerejser. Det omfatter fx gavekort til sommerhus- og rejsebureauer
Kontakt os

Tilsluttede virksomheder

Her kan du se, hvor du kan indløse Holbæks Skattefrie Gavekort

Café Korn

Ahlgade 10 4300 Holbæk
www.cafekorn.dk

Tilslut din virksomhed til skattefrit gavekort

Hvis du er registreret med en virksomhed i Holbæk kommune, som kan være omfattet af den nye lov om mulighed for tilslutning til indløsningsaftalen af det skattefrie gavekort kan du stadig være med på ordningen - men der udstedes for nuværende ikke flere gavekort.

Allerede udstedte kortet er gyldige til og med 31. december 2023. Pga. skattefritagelsen kan gavekortet ikke veksles til kontanter.

 

Det skattefrie gavekort kan anvendes i din virksomhed såfremt du tilbyder:

 • Hotelydelser:
  Ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller, feriecentre, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er også omfattet. 
 • Restaurationsydelser:
  Ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende. 
 • Forlystelser:
  Forlystelsesparker, sportslige arrangementer, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver og lignende. Biografer er også omfattet. 
 • Pakkerejser er omfattet, hvor hovedaktiviteten er hotel-/restaurationsydelser eller forlystelser.

 

Gavekortet kan også anvendes som betaling for spise- og drikkevarer, der kan tages med hjem til nydelse, dvs. såkaldt to-go, så længe udbyderen også udbyder en eller flere af de ovennævnte omfattede ydelser. Det gælder også, hvis et gavekort til f.eks. en forlystelsespark eller et museum også kan bruges i forlystelsesparkens eller museets gavebutik eller café, så længe udbyderen primært udbyder de ovenfor nævnte omfattede ydelser. Det samme gør sig endvidere gældende for et gavekort til et hotel, der også kan anvendes til f.eks. adgang til fitnessfaciliteter eller spa-behandlinger.

Gavekortet kan ikke anvendes som betaling for spise- og drikkevarer fra to-go eller take-out steder, der ikke er indrettet til siddende gæster, og hvor hovedparten af omsætningen ikke stammer fra de siddende gæster.

(Bemærk: Det er indløsningsvirksomhedens ansvar, at den kun modtager skattefrie gavekort som betaling for ydelser, der er omfattet af den vedtagne lov)

 

Lever din virksomhed op til kriterierne, og er du indehaver af en dankortterminal med Nets-opkobling til modtagelse af elektroniske kort, så koster det et gebyr på kr. 2.250,- + moms at tilslutte sin virksomhed gavekortet for hele perioden. Tilsluttes din virksomhed først her i 2022 vil gebyret være reduceret til  1.500 + moms.

 

Når din virksomhed er tilsluttet aftalen, vil den fremgå her på siden og markedsføres, så kortindehavere kan se, hvor gavekortet kan anvendes.

Vi har i 2021 solgt ca. 5000 gavekort og en del af disse er stadig ikke indløst. Holbæk Kommune gav f.eks deres medarbejdere en skattefri gave på kr. 900,-, og flere virksomheder gjorde det samme.

 

1/ Klik på Indløsningsaftale skattefrit gavekort

2/ Print og udfyld formularen

3/ Underskriv

4/ Indscan den og send den til skattefritgavekort@heforum.dk

** Du vil efter vores modtagelse af formularen få tilsendt en opkrævning på tilslutningsgebyret og når din betaling er registreret vil din virksomhed fremgå af nedenstående oversigt.

Det siger vores medlemmer

Udbudsservice

”Jeg har længe været koblet på Erhvervsforums udbudsservice – blot for at følge lidt med i rådgivermarkedet – men pludselig sendte Niels mig et udbud, der var spot on på mine ydelser"
Kenneth Ziersen
Energi Made Right ApS

Godt samarbejde!

”I gør det rigtig godt, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer.”
Lene Kildegaard
Partner, godkendt revisor Revisorgården

Gode initiativer og altid positive

"Jeg har været medlem siden 2015 og altid mødt gode initiativer og positiv vilje blandt Erhvervsforums medarbejdere til at gøre en forskel for os i B&A (for at fremme samarbejdet mellem virksomhederne og skabe gode kontakter til Holbæk Kommune) Jeg kan kun anbefale andre at være med i netværket."
John Madsen
Odsherred Maleren

I skubber på!

"Hvor er det bare en fornøjelse og ekstremt værdifuldt at deltage i jeres arrangementer. Hvor må det også være givende for jer, at være med til at skubbe gang i erhvervslivet og hjælpe iværksættere i gang!"
Rikke Rye
Krarup & Rye

Et værdiskabende medlemskab

MerkurNord har siden vores etablering i 2015 været stolte og aktive medlemmer af Holbæk Erhvervforum. Vi har fundet netværket, rådgivningen og særligt arrangementerne meget værdifulde igennem årene, og jeg vil helt klart anbefale enhver virksomhed - uanset størrelse - et medlemskab!
Daniel Hassing
CEO & Partner, MerkurNord

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyheder og informationer fra Holbæk Erhvervsforum.
© 2023 Holbæk Erhvervsforum | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram