Spring til indhold

Tilslut din virksomhed til skattefrit gavekort

Som følge af nedlukningerne i forbindelse med Covid-19 besluttede Folketinget i 2021 at arbejdsgivere i 2021 kunne øge gavebudgettet pr. medarbejder skattefrit med kr. 1.200,-, hvis gaven eller gavekortet anvendes til kultur-, turisme- og oplevelsesvirksomheder, som fx restauranter, hotelophold, caféer, museer, teatre, biografer m.m.

Hvis du er registreret med en virksomhed i Holbæk kommune, som kan være omfattet af den nye lov om mulighed for tilslutning til indløsningsaftalen af det skattefrie gavekort kan du stadig være med på ordningen - men der udstedes for nuværende ikke flere gavekort.

Allerede udstedte kortet er gyldige til og med 31. december 2023. Pga. skattefritagelsen kan gavekortet ikke veksles til kontanter.

 

Det skattefrie gavekort kan anvendes i din virksomhed såfremt du tilbyder:

  • Hotelydelser:
    • Ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller, feriecentre, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er også omfattet.
  • Restaurationsydelser:
    • Ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende.
  • Forlystelser:
    • Forlystelsesparker, sportslige arrangementer, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver og lignende. Biografer er også omfattet.
  • Pakkerejser er omfattet, hvor hovedaktiviteten er hotel-/restaurationsydelser eller forlystelser.

 

Gavekortet kan også anvendes som betaling for spise- og drikkevarer, der kan tages med hjem til nydelse, dvs. såkaldt to-go, så længe udbyderen også udbyder en eller flere af de ovennævnte omfattede ydelser. Det gælder også, hvis et gavekort til f.eks. en forlystelsespark eller et museum også kan bruges i forlystelsesparkens eller museets gavebutik eller café, så længe udbyderen primært udbyder de ovenfor nævnte omfattede ydelser. Det samme gør sig endvidere gældende for et gavekort til et hotel, der også kan anvendes til f.eks. adgang til fitnessfaciliteter eller spa-behandlinger.

Gavekortet kan ikke anvendes som betaling for spise- og drikkevarer fra to-go eller take-out steder, der ikke er indrettet til siddende gæster, og hvor hovedparten af omsætningen ikke stammer fra de siddende gæster.

(Bemærk: Det er indløsningsvirksomhedens ansvar, at den kun modtager skattefrie gavekort som betaling for ydelser, der er omfattet af den vedtagne lov)

 

Lever din virksomhed op til kriterierne, og er du indehaver af en dankortterminal med Nets-opkobling til modtagelse af elektroniske kort, så koster det et gebyr på kr. 2.250,- + moms at tilslutte sin virksomhed gavekortet for hele perioden. Tilsluttes din virksomhed først her i 2022 vil gebyret være reduceret til  1.500 + moms.

 

Når din virksomhed er tilsluttet aftalen, vil den fremgå her på siden og markedsføres, så kortindehavere kan se, hvor gavekortet kan anvendes. 

Vi har i 2021 solgt ca. 5000 gavekort og en del af disse er stadig ikke indløst. Holbæk Kommune gav f.eks deres medarbejdere en skattefri gave på kr. 900,-, og flere virksomheder gjorde det samme.

 

Hvis du vil tilslutte din virksomhed

 

1/ Klik på Indløsningsaftale skattefrit gavekort

2/ Print og udfyld formularen

3/ Underskriv

4/ Indscan den og send den til skattefritgavekort@heforum.dk

 ** Du vil efter vores modtagelse af formularen få tilsendt en opkrævning på tilslutningsgebyret og når din betaling er registreret vil din virksomhed fremgå af nedenstående oversigt.

Se på dette link, hvor kortet kan indløses (Listen opdateres løbende, når indløsningsvirksomheder tilsluttes)Feedback

Sidst opdateret

03.01.2022

Ansvarlig redaktør

Lena Green