Spring til indhold

Tag favntag med kunsten i pinsedagene

PRESSEMEDDELELSE: Har du mod på at lade dine sanser blive pirret og dit sind overrasket? Så benyt dig af den enestående mulighed for åndeligt føde her på din lokale egn gennem hele pinsen.
04.05.2015

Her har du mulighed for at opleve alle former for kunst med meget på hjerte; med mange muligheder for at få pirret netop dine sanser.

Kunstdage i Pinsen spreder sig ud over hele Midt- og Vestsjælland. De over 100 kunstnere kommer fra Lejre, Holbæk, Ringsted, Kalundborg, Sorø og Slagelse Kommuner. Pinsen igennem inviteres alle borgere og turister til at rejse rundt i sit nærområde og de nærmeste egne. Så den 23.- 25. maj holdes der åbent i gallerier og arbejdende kunstnerværksteder, og du inviteres til at komme helt tæt på kunstnerne og deres værker.

Vi garanterer for at det sætter sving i sanserne, så de helt af sig selv "danser" til pinsesolen. Og ja, vi har bestilt godt vejr – så du også har mulighed for at gå tur i skulpturparkerne, nyde en kop kaffe i kunstnernes baghave eller slå et smut forbi en skov hvor du kan 'pick-nicke'.

Hvad sker der derude i pinselandskabet?
I pinsen løber Kunstdagene af stablen; og her medvirker lokale gallerier og kunstnere og åbner deres atelier og værksteder for alle interesserede publikummer. De deltagende kunstnere arbejder med vidt forskellige områder indenfor kunstens mangfoldige verden ligesom de åbne gallerier præsenterer dig for et overflødighedshorn af kunst. Enkelte steder vil kunstneren også fremvise hvorledes han/hun arbejder – om det er ved at forvandle en brændeknude til et stykke brugskunst eller om det er en keramiker der drilagtigt drejer eller billedkunstneren der modigt maler sig ind i dit sind.

Der vil være mulighed for ved selvsyn at tage såvel inspiration til eget livssyn som de fysiske værker med hjem, idet kunstnerne foretager salg af kunstværker i forbindelse med projektet. Den daglige åbningstid er pinsen igennem 11 - 17.

Hvis du er heldig, vinder du "Kunstdage i Pinsen"-konkurrence
Alle, der besøger mere end fire udstillingssteder har mulighed for at deltage i konkurrencen om gavekort til køb af kunst. Konkurrencesedlerne er på de netop trykte foldere som kan fås på bibliotekerne, turistkontorerne og udvalgte kulturhuse i og omkring de seks kommuner. Endvidere kan der læses om de enkelte kunstnere samt gallerier og planlægge netop din rute rundt i kunstdage i pinsen på www.kunstipinsen.dk. De er også at finde på besøgsstederne og afleveres til det allersidste sted du besøger. Er du blandt de heldige vindere, får du direkte besked. 


Kunstdage i Pinsen er den traditionsrige mulighed for at få indblik i lokal kunstproduktion. Arrangementet finder sted d. 23- 25. maj 2015 med åbningstider hos alle medvirkende fra kl. 11-17 dagligt. De medvirkende kunstnere og gallerier er bosiddende i Holbæk, Kalundborg, Lejre, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner. Man kan læse mere om Kunstdage i Pinsen på www.kunstipinsen.dk.

Kunstdagene i Midt- og Vestsjælland er støttet af Kulturregion Midt- og Vestsjælland samt kommunerne Holbæk, Kalundborg, Lejre, Ringsted, Slagelse og Sorø.

For yderligere information kontakt:

Jens Albagaard
Frivillighedskonsulent i FrivilligCenter Holbæk
Telefon: 72 36 99 53
Mail: jensa@holb.dk

Claus Westergaard
Turismechef, Holbæk Erhvervsforum
Telefon: 31 31 58 54
Mail: claus@heforum.dk

 Feedback

Sidst opdateret

05.07.2016

Ansvarlig redaktør

Lena Green