Spring til indhold

Holbæk for andet år i træk den mest erhvervsvenlige kommune på Sjælland

Erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri har netop offentliggjort sin årlige undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed. Her fastholder Holbæk sin fornemme placering som nummer 1 blandt Sjællands 46 kommuner, og som den bedste kommune udenfor Jylland.
25.06.2015

I undersøgelsen bliver kommunernes erhvervsvenlighed vurderet ud fra 29 forskellige indikatorer. Det handler om alt fra udbudspolitik og virksomhedskontakt til størrelsen på skatter og afgifter. Årets resultat glæder Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard:

- Siden 2010 har der fra kommunalt hold været fokus på vækst og en vedholdende satsning på dialog og samarbejde med virksomhederne i Holbæk. Det har ført til forbedrede lokale rammevilkår for såvel etablerede virksomheder som for iværksættere. Afskaffelsen af både dækningsafgiften og byggesagsgebyrer er blot to af mange eksempler herpå. Samtidig har vi arbejdet for, at den kommunale organisation har fået god service til erhvervslivet højt på dagsordenen. Disse tiltag bærer nu igen frugt.

Søren Kjærsgaard henviser dermed til Holbæk Kommunes førsteplads i sidste års undersøgelse samt kommunens tigerspring på 40 pladser i 2014 i Dansk Industris tilsvarende analyse af den kommunale erhvervsvenlighed. Her indtog Holbæk Kommune også en plads i toppen på landsplan.

Indsatsen skærpes yderligere
Med til historien om Holbæk Kommunes førsteplads på Sjælland hører, at kommunen i et nationalt perspektiv falder en smule tilbage i undersøgelsen; fra en tredjeplads til en plads som nummer elleve.

- Vi kan i den sammenhæng konstatere, at en række jyske kommuner har formået, at gøre indsatsen overfor deres lokale erhvervsliv endnu bedre end os i det forgangne år. I Holbæk præsterer vi således fortsat en ligeså høj grad af erhvervsvenlighed som i fjor; men vi er oppe mod andre dygtige kommuner, hvilket blot motiverer os til, at skærpe indsatsen yderligere fremadrettet. Konkurrence er en god ting i relation til at øge erhvervsvenligheden i hele Danmark, fastslår Søren Kjærsgaard.

Han bakkes op af Kenny Jensby, erhvervsdirektør i Holbæk Erhvervsforum:

- Erhvervsvenlighed kræver selvsagt en løbende indsats, hvor kommunerne hele tiden sikrer, at deres service er up to date og passer til den virkelighed, som det lokale erhvervsliv agerer i. I den sammenhæng har vi – som erhvervsforeningen i Holbæk – en meget vigtig rolle i forhold til, at understøtte den fortsatte dialog mellem erhvervsliv og kommune. Ligesom Holbæk Kommune er vi meget optagede af den gode dialog med erhvervslivet som er vejen til, at vi i fællesskab kan håndtere fremtidens udfordringer og skabe vækst.

Danmarksmesteren i erhvervsvenlighed 2015 blev i øvrigt – ifølge Dansk Byggeri – Holstebro Kommune.

DANSK BYGGERI INVITERER TIL PRESSEMØDE:


I Holbæk fejres førstepladsen på Sjælland i Dansk Byggeris undersøgelse på et pressemøde, hvor Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard skærer vinderkagen for. Til stede vil blandt andre også være erhvervsdirektør Kenny Jensby fra Holbæk Erhvervsforum, samt formand for Dansk Byggeri Sjælland Niels Moestrup, Dansk Byggeris lokalforeningsformand Erik Taagaard samt regionskonsulent for Dansk Byggeri Mads P. Gede.


Pressemødet finder sted fredag den 26. juni klokken 12.00 hos HM Gruppen A/S, Tåstruphøj 54 4300 Holbæk.

 

Fotos  til fri download - klik på fotoet:

Kage_erhvervsvenlighed

Dansk Byggeris vinderkage 2015


Søren_K_Erhvervsvenlighed


Formanden for Dansk Byggeri Sjælland Niels Moestrup (t.v.) trykker hånd med Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard.

For yderligere information kontakt:

Søren Kjærsgaard
Borgmester, Holbæk Kommune
Telefon: 72 36 80 89
Mail: borgmester@holb.dk

Kenny Jensby
Erhvervsdirektør, Holbæk Erhvervsforum
Telefon: 24 45 00 73
Mail: kenny@heforum.dkFeedback

Sidst opdateret

05.07.2016

Ansvarlig redaktør

Lena Green