Spring til indhold

Holbæk nomineret til Årets IV-kommune 2014

PRESSEMEDDELELSE: Fem kommuner har gjort det ekstra godt i år, når det gælder om at skabe de bedste lokale vækstbetingelser for iværksættere. Heriblandt Holbæk Kommune som nu er nomineret til titlen som Årets Iværksætterkommune 2014.
12.11.2014

Konkurrencen Årets Iværksætterkommune er indstiftet af Dansk Erhvervsfremme, og er blevet uddelt siden 2007, og det er første gang, at Holbæk Kommune er blandt de nominerede. De øvrige nominerede er Esbjerg, Horsens, Silkeborg og Vejle kommuner, og vinderen kåres i uge 47 i forbindelse med Danmarks Vækst & Iværksætter Uge.

De nominerede kommuner er alle karakteriserede ved deres tydelige prioritering af iværksætteri som erhvervspolitisk indsatsområde og ved en vedholdende opmærksomhed omkring de faktorer, der kan styrke iværksætternes vækstvilkår. Dommerkomitéen har herunder fremhævet tre punkter blandt hver af kommunernes mange indsatser, som har medvirket til, at de nu er blandt de nominerede. I Holbæks tilfælde er følgende tre indsatsområder fremhævet: "Udvikling af populær prototype-portal", "Opmærksomhed omkring kommunens rolle som kunde" og "Iværksætteri målrettes unge via succesfulde Innovations camps".

Holbæk blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner
Nomineringen kommer i et år, hvor Holbæk Kommune i flere omgange er blevet fremhævet blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner. Umiddelbart før sommerferien kom Dansk Byggeris analyse, hvor Holbæk er placeret som den tredjebedste kommune i landet. I september fulgte så Dansk Industris undersøgelse af erhvervsvenligheden, hvor det blev til en fornem 13. plads blandt de 96 deltagende kommuner. I begge tilfælde er der tale om et spring opad på hele 40 pladser i forhold til 2013. Og i sidste uge (uge 45) offentliggjorde Ejendomsforeningen Danmark således for tredje år i træk deres undersøgelse af, hvilke kommuner der skaber de bedste rammer for ejendomsbrugere og -ejere. Her er Holbæk hoppet fra en plads som nummer 43 til en 10. plads.

Det samlede billede glæder Holbæk Kommunes borgmester Søren Kjærsgaard.

- At vi nu bliver nomineret til Årets Iværksætterkommune beviser endnu engang, at vi er på rette vej på erhvervsområdet i Holbæk Kommune. Siden 2010 har vi haft fokus på vækst og vedholdende satset på dialogen og det tætte samarbejde med virksomhederne. Det har blandt andet ført til forbedrede lokale rammevilkår både for etablerede virksomheder og for iværksættere, understreger borgmesteren og fremhæver den nylige afskaffelse af dækningsafgiften og etableringen af regionens største vækstfabrik i 2011 som to milepæle i indsatsen.

Kenny Jensby, som er erhvervsdirektør i Holbæk Erhvervsforum, supplerer:

- Jeg glæder mig naturligvis også over nomineringen. I samarbejde med Holbæk Kommune og det lokale erhvervsliv arbejder vi løbende på, at skabe et godt og innovativt miljø for iværksættere. Det har blandt meget andet resulteret i nyskabelsen - PrototypePortalen.dk - som er etableret med midler fra Industriens Fond. Et unikt webbaseret forum, hvor iværksættere fra hele landet kan finde etablerede Holbæk-virksomheder, der vil hjælpe med at forvandle en god idé til et fysisk produkt – en prototype. Jeg hæfter mig ved, at dommerkomitéen bag kåringen netop har fremhævet dette tiltag som en særlig styrke i Holbæk. Der er en fornem anderkendelse af vores indsats.


Dommerkomitéen
Bag kåringen af Årets Iværksætterkommune står hvert år en kompetent dommerkomité af eksperter fra organisationer, der arbejder målrettet med at forbedre netop iværksætteres vækstbetingelser. Dommerkomiteen består af:

• Christian Walther, Formand, Dansk Iværksætter Forening
• Sidsel Dyrholm Holst, Chef for MMV & Entrepreneurship, DI
• Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab
• Nikolai Hellmann, Chefkonsulent, Erhvervsstyrelsen
• Jakob Rothborg, Sekretariatschef, Dansk Erhvervsfremme (observatør)

For yderligere information kontakt:

Søren Kjærsgaard
Borgmester, Holbæk Kommune
Telefon: 72 36 80 89
Mail: borgmester@holb.dk

Kenny Jensby
Erhvervsdirektør, Holbæk Erhvervsforum
Telefon: 24 45 00 73
Mail: kenny@heforum.dk

Bodil Islann
Erhvervskonsulent, Holbæk Erhvervsforum
Telefon: 26 39 79 69
Mail: bodil@heforum.dkFeedback

Sidst opdateret

05.07.2016

Ansvarlig redaktør

Lena Green