Spring til indhold

Åben Virksomhed - inspirér unge i deres valg af ungdomsuddannelse

Åben virksomhed er et samarbejde mellem Holbæk Kommune, Holbæk Erhvervsforum, EUC Nordvestsjælland og virksomhederne i kommunen, og skal være med til at hjælpe unge i 7.-10. klasse med at vælge karriere og dermed uddannelse.
15.09.2018

Åben virksomhed 2018

Kære virksomhed

Kunne du tænke dig at være med til at prøve de unge i deres valg af uddannelse?  Så har du muligheden lørdag den 15. september 2018 fra kl. 9-14, hvor vi afholder Åben Virksomhed.

Åben virksomhed er et samarbejde mellem Holbæk Kommune, Holbæk Erhvervsforum, Uddannelsesinstitutioner og virksomhederne i kommunen, og skal være med til at hjælpe unge i 7.-10. klasse med at vælge karriere og dermed uddannelse.

Idé

Idéen er, at de unge og deres forældre ved at komme ud på virksomhederne får indblik i, de fag der er repræsenteret på virksomhederne. De kan samtidig få en fornemmelse af, hvad det kræver at være på en arbejdsplads, de kan snuse lidt til forskellige fag og høre om de krav, der stilles. De unge og deres forældre kan stille spørgsmål til medarbejderne og få indblik i verdener, der kan være fremmede for dem.

Derfor håber vi meget, at du som virksomhedsejer eller –leder vil være med til at åbne din virksomhed for besøg og byde elever og forældre indenfor i din virksomhed til en snak om uddannelsesmuligheder og job i din branche.

Hvem deltager 

Deltagerene i Åben Virksomhed er 7.-10. klasserne i Holbæk Kommune – såvel private som offentlige skoler. Det vil sige, at mere end 2.500 elever vil blive inviteret til at deltage i Åben Virksomhed sammen med deres forældre.

Hvornår

Åben Virksomhed afholdes lørdag d. 15. september 2018 i tidsrummet kl. 09:00-14:00.

Vi har – inspireret af andre kommuner – valgt at afholde Åben Virksomhed på en lørdag, da det har vist sig at være det bedste tidspunkt for familierne at tage på virksomhedsbesøg.

Der afholdes tre besøgsrunder af 1-1½ times varighed. Virksomhederne bestemmer selv, hvor mange besøgsrunder de ønsker besøg i.

  1. besøg er kl. 09:00
  2. besøg er kl. 11:00
  3. besøg er kl. 13:00

Pauserne er af ca. en times varighed, så elever og forældre har god tid til at køre til de virksomheder, de ønsker at besøge.

Et af de vigtigste elementer i Åben Virksomhed er, at virksomhederne gør sig interessante og spændende i de unges øjne. Ikke kun fagligt, men også socialt. Det er derfor værd at overveje, hvordan I vil ”sælge” jeres virksomhed og branche som arbejdsplads til de unge og deres forældre.

Der bliver udarbejdet et katalog med de deltagende virksomheder, som bliver gjort tilgængeligt på nettet. Tilmeldingen til besøgsrunderne foregår elektronisk ligesom tilmeldingen af virksomhederne gør – se mere nedenfor.

Du er velkommen til kontakte Caspar Christensen fra Holbæk Erhvervsforum, hvis du har spørgsmål til Åben Virksomhed på Caspar@heforum.dk eller på tlf.: 4021 2727.

Tilmelding

Tilmeld din virksomhed via nedenstående formular så senest 22. juni 2018. 

Informationer markeret med kryds er obligatorisk.

 Feedback

Sidst opdateret

11.06.2018

Ansvarlig redaktør

Lena Green